Børn i Nepal ligner børn i Danmark. De leger, de går i skole, og de spiser mad. Men nogle ting er helt anderledes. Se, hvad der sker i dagens løb.

Oplev en skole, der slet ikke ligner din. Du kan også høre eller læse et lille eventyr.

I år går pengene fra Børnenes U-landskalender til at hjælpe børn i de høje Himalaya-bjerge i Nepal. CARE Danmark vil sikre dem bedre skole og sundhed.

Om U-landskalenderen

I Nepals vestlige bjerge bor der børn i et barsk klima. Mange af dem er meget fattige, og hele familiens liv handler mest bare om at skaffe mad.

De bor højt oppe på de stejle bjergsider. Når vinteren kommer, lægger sneen sig tykt over landsbyerne. Derfor er familierne nødt til at rejse væk. De vandrer i mange dage, så de kommer langt ned i dalene. Her kan deres dyr finde græs at spise.

Hele vinteren bor familierne i telte nede i dalene. Her kan børnene ikke gå i skole. Så lærer de ikke at læse, skrive og regne. Og så får de svært ved at få et arbejde og en god fremtid.

Mange af børnene får også for lidt mad. Så bliver de nemt syge og kan ikke lære noget, når de endelig er i skole.

CARE giver de glemte bjergbørn en bedre fremtid. Børnene får bedre skoler og kommer også i sommerskole, så de kan lære meget mere. Deres familier lærer en masse om sundhed. De lærer også at dyrke jorden, så de får flere grøntsager. Så kan børnene blive friske og mætte hver dag.